Tuesday, November 14, 2006

Solbränna

Har precis kommit hem från Palm Beach (via New York) och fryser så jag skakar. Min PV undrar om jag är sjuk...hmm. Hade hellre stannat i Palm Beach tills April nästa år, fast det har jag varken råd eller tid till. Ett hus kostar en halv miljon i månaden att hyra och den lokala pizzerian tar $34.00 för en Margerita, hemska tanke.

Den lilla ön på Floridas kust har bara 9000 innevånare, men representerar 6,8 % av USA's ekonomi, så det är tydligt hur ojämnt tillgångarna är fördelade. Inte för att jag är socialist precis, men det är svårt att inte bli illa till mods när man ser hur otroligt privilgerade dessa människor är och hur vidrigt småsinta dem blir när man buntar ihop dem på en ö och låter dem riva ut håret på varandra. På Amici (lokal italiensk restaurang i PB) sitter Jocelyn Wildenstein vid bordet intill mig och min väninna och hon skickar tillbaks rätt efter rätt, tills den tredje "calamarin" dyker upp med korrekt "temperatur"....att hon själv ser ut som en friterad bläckfisk verkar inte störa henne det minsta. Att hon inte betalar en dollar i dricks är däremot tydligt bevis på hur upphöjd hon måste känna sig och det är den attityden som gör att jag kräks.
I annat fall så är Palm Beach ett underbart ställe, varmt och gött - vattentempen är 23-25 grader i November/December. Stranden är slickad från skräp och det verkar som om varje sandkorn har blivit silat och stylat....hehe. Snygga badvakter överallt och inte en färg o-kordinerad. Dessutom så är antikbutikerna och frälsisbasaren fylld till kanten av givmilda miljardärer, så att hitta balla grejer här är en fröjd. Köpte en naivistisk indian-akvarell från 1940 för $5. Så det gäller att hitta de få sakerna som inte behöver kosta skjortan, och vem orkar dricka Perrier Jouet hela dagarna ändå.....

Under USA resan besöker jag auktionerna i New York och bevittnar rekordauktionen på Christie's. Där såldes oräkneliga Picassos, fyra Gustav Klimt målningar och inte minst den dyraste målningen av Ernst Ludwig Kirchner som någonsin sålts - USD 39.000.000.00.
Totalt så såldes konst under loppet av två timmar för inte mindre än USD 491.000.000.00, snar på en halv miljard dollar.....sanslöst. Konstmarknaden har flippat ut totalt - vi är på o-chartrat territorium nu.....

4 Comments:

Blogger Tor Billgren said...

Nu blev jag impad. Du har alltså SETT Jocelyn Wildenstein? Jag trodde hon var en urban myt...

Tue Nov 14, 10:48:00 PM PST

 
Blogger southern_comfort said...

You starfucker you....hahaha

Jocelyn Wildenstein lever på ett apanage av USD 200.000 i månaden från sin frånskilde konsthandlargubbe.....tydligen så räcker inte pengarna för jag hörde henne säga att hon inte ens kan koka ett ägg....

Tue Nov 14, 11:59:00 PM PST

 
Blogger J.B.P said...

My God, HON borde betala GUBBEN pengarna som skadestånd för att han tvingades vara gift med Elefantmannens syrra.

Förresten gillar jag när du drabbas av socialt patos...

Wed Nov 15, 12:57:00 AM PST

 
Blogger southern_comfort said...

Nja, socialt patos vet jag inte, men å andra sidan så är det nog omöjligt att inte reflektera över det när man besöker Palm Beach.

Det finns inte "plats" för fattiga eller ens normala människor där....dem är liksom "bortredigerade"...
Det är då man upptäcker kapitalismens baksida...och murarna som har byggts upp för att avskärma sig från "vanliga dödliga".

Fast å andra sidan så klagar jag inte när jag bor som en prins där hos min väninna och tillika arvtagare till Ralph Lauren och Barney's New York. Bara tre dar innan så hade Tom Ford bott hos henne så jag har faktiskt delat säng med honom...hahahaha...dock med ett intervall på 72 timmar, attans också....!!!!

Wed Nov 15, 03:06:00 AM PST

 

Post a Comment

<< Home