Sunday, November 12, 2006

Bäst och sämst i konsten just nu
Toppen :)

1. Kevin Murphy på Peep. "We Are The Robots". Det här är den första riktigt bra av konsthögskolans examensutställningar på länge. I ett verk agerar han och en vän en sexchatkonversation och uppenbarar det konstruerade och onaturligt litterära i chatspråket. Sexprat är kitsch.

2. Trond Hugo Haugen på Pictura. En symfoni av smattrande tv-apparater i ett mörkt rum accompanjerar den visuella ballett som utspelar sig på tv-skärmarna, en ballett helt uppbyggd av rytmiska klipp och ljusblixtar. Underbart. Minus för illa presenterade tecknigar.

3. Per Mårtensson på Elastic. Jag älskar de små målningarna av galleriinteriörer. På avstånd ser de ut som geometrisk minimalism i Peter Halleys anda, men så upptäcker man att de svarta och grå fälten är skuggor och in/utgångar i ett realistiskt rum. Inte ens den vita kuben är helt vit.

Botten :(

Thommy Bremberg på Rönnquist & Rönnquist. Gräsliga glasskulpurer monterade på väggtavlor vadderade med leopardmönstrad fuskpäls. Vem är miffot som köpte HELA utställningen? Han (jag vet att det är en man) är iallafall minst 200000kr fattigare.

Bubblare :/

Dag-Are Haugan på Cirkulationscentralen. Tre bilder av amerikanska miljöer, bla en mack. Ok. What's the fucking point? Det här har jag sett en miljon gånger. Gursky laver det bedre.

1 Comments:

Blogger southern_comfort said...

Thommy som har gjort sa fiiina saker..... ;-)

...hrrrmm...xcuse me, where's the bucket.....quickly...!!!!!

NEW YORK REGNAR...MASSOR AV KONST DOCK.....bra och mindre bra...

Mon Nov 13, 02:16:00 PM PST

 

Post a Comment

<< Home