Thursday, August 31, 2006

Jag mår illa

Idag läste jag en novell av David Leavitt, en författare jag förr tyckte om. Men nu blev jag illamående. Amerikanska gayförfattare är vämjeliga. Deras värld är befolkad av gubbar som är fixerade av gammal europeisk konst och unga grabbar, som i deras unkna fantasi är lyckliga över att få lite gubbkuk. Disgusting.

Sedan på kvällen åt jag några cornichons på Fil du Rasoir, blev illamående igen, gick till Amore per il Cibo med några vänner, åt prefabrikerad ravioli i smör och salvia och blev RIKTIGT illamående. Den fettiga smörstanken förföljer mig fortfarande. Jag känner mig smutsig.

3 Comments:

Blogger Tor Billgren said...

Jag har inte läst Leavitt, men sett en film baserad på en berättelse av honom, och tro mig - det var det sämsta jag nånsin sätt, alla kategorier. Den innehöll för övrigt exakt de ingridienser du räknar upp. "Food of love" hette den. Skrattretande uselt.

Det var inget vidare på Amore, jag håller med. Min mat var i och för sig mycket bra och prisvärd, men Eriks grönsaker var kylskåpsskadade, mandelkakorna härskna och brödet överjäst eller vad det nu var som fick det att inte smaka så bra. Dessutom är det skandal med bara två vin på glas.

Thu Aug 31, 11:09:00 PM PDT

 
Blogger J.B.P said...

Samma med Edmund White... Skulle läsa The Married Man, men redan efter bara två sidor kände jag magen vända på sig. Ibland undrar jag om det inte är så att jag dricker för att uthärda världen, som den där Jeppe i Holbergs drama. Det finns så mycket smuts överallt.

Fri Sep 01, 02:24:00 AM PDT

 
Blogger J.B.P said...

Alltså...Jag skrev det där med ironi. Eller inte, men jag hade en poäng. Jag är inget riktigt fyllo. Det vore vulgärt.

Fri Sep 01, 07:29:00 PM PDT

 

Post a Comment

<< Home