Monday, January 16, 2006

Stumfilmsfika

Måndag. Johan och jag är flitiga under dagen, han skriver diverse texter till utställningen om några veckor och jag organiserar onsdagens reportage i Lund. På kvällen besöker vi den briljante poeten och konstnären Leif Holmstrand. Med oss har vi hembakad sockerkaka. Leif visar oss bilder från japanresan i höstas och Johan förhör sig om Malmö konsthögskola. Efter fikat tittar vi på en restaurerad Buster Keaton-dvd och trots att den nypålagda musiken är lite konstig och emellanåt dålig hade vi jätteroligt åt stumfilmskomikerns våghalsiga stunts. Innan vi går hem pratar vi litteratur och Leif visar oss några intressanta böcker. Han har ett utmärkt bibliotek som täcker det mesta av den litterära kanon, även om tonvikten ligger på anglosaxisk och rysk litteratur. Det är svårt att slita sig för Johan som är litteraturentusiast.

Imorgon ska vi skriva stipendieansökningar och på kvällen åka till Hyllie för att titta på en soffgrupp. 50-tal. Jag gillar teak.

2 Comments:

Blogger southern_comfort said...

hälsande ni på Leifs sköldpadda också då eller?...hihi

Mon Jan 16, 06:33:00 PM PST

 
Blogger Johan Lundh said...

Ja, vi träffade sköldpaddan Tina igår. Leif berättade att individer av samma art blivit uppemot 60 år gamla. Hans Tina är emellertid bara en tonåring. Dessutom misstänker han att hon är lesbisk, eftersom hon hatar sköldpaddspojkar...

Tue Jan 17, 12:47:00 AM PST

 

Post a Comment

<< Home