Friday, July 28, 2006

Man-o-meter


Apropå mode så är Patrick Hellmann en av de hetaste unga modeskaparna just nu. Med ett par väl valda adresser i ömsom Berlin och Moskva (och snart London och Dubai) blir man serverad ett läckert urval av den "Neue Maskulinität". Det känns nästan som Nils Dardels "Den Döende Dandyns" ande vilar över showroomet på Fasanenstrasse i Berlin. Mycket dekadent, lite hästsport, svala damer, inrökta väggpaneler i svärtad Rio-palisander och ett överflöd av Lalique kristall (PH är f.ö. exklusiv agent för Lalique i Tyskland och Ryssland...passande nog) . Hellmann är också interiörarkitekt vilket syns, då man verkligen har tänkt på allt när det gäller presentationen.

Man möts av "urläckra" (och flörtiga) män i entrén som likt bodyguards (med sina små hörsnäckor) snabbt ser till att man hamnar rätt i butiken, om det så är i skorummet eller för att bli måttad för en kostym på andra våningen. Signaturen är en grovt broderad dödskalle...hehe
Har man tur så kommer Patrick själv och möter en i rökrummet där man också får en kyld prosecco till manchettknapparna.

Bland alla vackra kläder och objekt finner man till exempel en tobaksburk i äkta silver från Christofle (who else..) och de handgjorda skjortorna formligen glider ner på ens kropp. Det är en annorlund form för lyx - bortom skandalhypade handväskor â la Paris Hilton stuket, och definitivt så långt bort man kan komma från Armanis numera föråldrade "black-label". Man tar avstånd från glassiga annonskampanjer och låter word by mouth faktorn spela en stor roll, vilket är helt rätt.

På samma sätt känner man igen influenserna från Fransk Art-Deco, blandat med lite Brittisk gentlemanskupé på Orientexpressen - och sist men inte minst Ryska maffian med en eventuell balthora på höften. Mycket elitistiskt, men också mycket vackert och definitivt extremt väl genomfört.

Som grädde på moset så finns Patrick Hellmanns kollektion också för barn, för att ge dem den där extra ondskefulla framtoningen. Det finns väl inget mer irriterande än en lillgammal snorunge som dessutom kan krypa ner i pappas plånbok och se ut precis som pappas verkställande direktör....Snart kommer också Patrick Hellmann som parfym och hudvårdsserie...man lovar en blandning av Marockanskt 50'tal och Engelsk Saville Row tradition. Can't wait....Oh Dear..!

1 Comments:

Blogger southern_comfort said...

Glömde att tillägga att när jag var där för ett tag sedan så såg jag ett bekant ansikte...nämligen Philip Seymour-Hoffman...inget hysch hysch där inte - han fick samma treatement som vi andra. Min PV tyckte han såg ut som en "passiv bären", (och för dem som kan sin bögretorik vet ju vad det betyder)...haha. Skall tilläggas att min PV inte har en ringaste aning om vem PSH är....

Sat Jul 29, 03:44:00 AM PDT

 

Post a Comment

<< Home