Monday, June 05, 2006

Performance och lantliv

I lördags var det performacekonstkväll på Lilith. Mycket folk. Art in Storage favorit Leif Holmstrand uppträdde som sitt alter ego, Sally Rattenman, iklädd svart satinklänning med spets och ansiktsmask. Det var intensivt och laddat. Han sjunger dessutom mycket vackert.

En tjej utklädd till Nils Holgersson juckade mot en död gås hela kvällen, mekaniskt och monotont. Matteo kom med den fina iakttagelsen att handlingen var ett slags förnekelse av gåsens död. Nisse och Akka stod ju varandra nära som ni vet.

Träffade Hans T Sternudd som dessvärre inte hade någon egen performance den här kvällen. Däremot skulle han göra nåt i Uppsala snart. Andra bekanta som jag mötte var Tamara Malmeström, aktuell med utställning på Galleri Rosemarie, Mattias Kristersson, vars examensutställning nyligen var en välbesökt succé och Fredrik Strid, aktuell med utställning i Uppland någonstans.

På söndagen begav åkte vi till Wanås för att titta på de nya verken. Bla ett sjungande träd som inte sjöng. Däremot fann vi en viskande mur. Mycket fin. Vi såg verk av bland andra Ann Hamilton, Anthony Gormley och Allan McCollum, samt nya verk av Melissa Martin, Peter Coffin och Jane Philbrick. På kvällen åkte vi till Skillinge, åt en god middag i trädgården hos Tor & Erik, promenerade längs havet, etc. Lantluften gör mig gott kan jag konstatera idag när jag är tillbaka i Malmö.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home