Monday, February 20, 2006

Helgen


Det har varit några intensiva dagar sedan Johan kom hit. I torsdags gick vi på presslunch på Konsthallen. Ernesto Neto visade hur man kunde leka med hans installationer och Lasse Söderberg visade anklarna. Osmakligt. Tyvärr fick jag inte tillfälle att presentera Johan för pontus Kyander, denne smög nämligen in och ut som en tjuv om natten och jag såg honom bara i ögonvrån när han sedan plötsligt var borta.
Jag och Billgren i en intensiv konstdiskussion. "Mycket taktilt, men det saknas något...Ljud!"


På lördagen var det dags för parmiddag hos mig. En nyanställd radiojournalist med pojkvän, en författare och konstnär med, eh, älskare. Samt jag och Johan. Jag serverade filodegsknyten fyllda med bladspenat och skogssvamp med en reduktion av balsamico och blodapelsin. Därefter en vegetarisk variant av Cochin-kyckling. Mascarponeglass med en bärsallad på björnbär, blåbär, hallon och vinbär.

style="float:left; margin:0 10px 10px 0;cursor:pointer; cursor:hand;" src="http://photos1.blogger.com/blogger/8022/1900/320/7.jpg" border="0" alt="" />

Efter middagen, när allt vin tog slut, begav vi oss till Brogatan för en sista drink. Johan var lite orolig att vi skulle få skamliga förslag av ett av paren (som egentligen inte är ett par, utan snarare ett menageri). Mycket prat om polyamori nuförtiden... Jag tror nog det låg lite debaucherie i luften, men...I'm just a little catholic boy.Dagen efter brunchade vi på Kaffe & Konst. Gott och mysigt. Jag kände mig lite fransk och trots att jag på bilden ser väldigt bakful ut var jag inte det. Fast givetvis trött efter alla middagsförberedelser dagen innan. Efter brunchen gick vi till Saskia Breitenreichers utställning på Galleri 21. Spretigt och lite för mycket, men vi köpte iallafall en jättefin och rolig signerad multipel som vi ska ge bort i present. Jag reagerade med förtjusning på att utställningen var som ett konstvaruhus. Allt var till salu och det var smockfullt med grejer, en del ovanligt prisvärda.

På kvällen var vi ute med två utländska curatorer (däribland en grekisk tjej som bor i Istanbul och som berättade en tragikomisk berättelse om när de kraschade i farbroderns BMV) och Alexander Gutke med flickvän. Han är genuint trevlig och ovanligt medveten för att vara konstnär.

2 Comments:

Blogger Robert Laban Planström said...

Värst vad dekandent det där debaucherie-menageri-paret verkar vara då,

Mon Feb 20, 05:09:00 AM PST

 
Blogger J.B.P said...

Ja, utsökt dekadent...

Mon Feb 20, 05:15:00 AM PST

 

Post a Comment

<< Home