Wednesday, February 22, 2006

Folklig curatorfest

Bordas och Lundhs Curatorfest igår var synnerligen lyckad – jag misstänker att det kommer upp bilder på bloggen inom kort. Matteo Rosa visade en fantastiskt rofull, behaglig och estetiskt fulländad film, och Leif Holmstrand en toalettinstalation – ett dussintal tripoder spunna av tvättlina som på ett mycket påträngande sätt påminde om någon sorts en lynchmobb. Fascinerande att man kan skapa en sån känsla av aggressivitet bara med några tiotal meter tvättlina...

Högt i tak vad konsten beträffar, således. Men när jag försökte spela musik av Merzbow var gränsen tydligen passerad och genast började någon klåfingrigt pilla på datorn för att byta musik. För några sekunder kändes det som att förflyttas till vilken före-Schlagerbaren-förfest med Gyllene Tider och Michael Bolton som helst... Men det gick över snabbt när Johans excellenta playlist tog över igen. Det kanske är för mycket begärt att gäster på en lägenhetsfest ska vilja lyssna på trash-maniac-noise – även om de är kulturellt högoktaniga konstnärer och curatorer?

Nu fick jag Tillvaratagna effekter med posten – Martin Sundbergs avhandling om Jan Håfström. Vilken fantastiskt vacker bok. I eftermiddag åker jag till Österlen och börjar läsa. Puss.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home